Koryntki, sułtanki i pozostałe suszone winogrona.
Cechy charakterystyczne, pozwalające na rozróżnienie koryntek, sułtanek i pozostałych suszonych winogron oraz właściwą ich klasyfikację w kodach pozycji 0806, zostały wskazane w Notach wyjaśniających do CN do tej pozycji (Dz. Urz. C 218 z dnia 24 lipca 2012 r.), w sposób następujący:
0806 20 10 – Koryntki są suszonym produktem otrzymywanym z winogron odmian (uprawianych) Korinthiaki N. (czarne koryntki) (Vitis vinifera L.). Są one małe, okrągłe, bez szypułek i praktycznie bez pestek, koloru ciemnofioletowego, przechodzącego w czarny i są bardzo słodkie.
0806 20 30 – Sułtanki są suszonym produktem otrzymanym z winogron (uprawianych) Soultanina B (lub Thompson seedless) (Vitis vinifera L.). Są one bezpestkowe, średniej wielkości, koloru złotego, przechodzącego w brązowy i słodkie.
0806 20 90 – Wszystkie suszone winogrona, inne niż koryntki i sułtanki.